Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Książki
(1)
Dostępność
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia w Obrzycku
(1)
Autor
Rykowski Mikołaj
(1)
Scharwenka Franz Xaver
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
Okres powstania dzieła
1901-2000
(1)
1918-1939
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura niemiecka
(1)
Temat
Kompozytorzy niemieccy
(1)
Nauczyciele muzyki
(1)
Pianiści niemieccy
(1)
Temat: miejsce
Berlin (Niemcy)
(1)
Poznań (woj. wielkopolskie)
(1)
Prusy
(1)
Stany Zjednoczone (USA)
(1)
Szamotuły (woj. wielkopolskie)
(1)
Wielkie Księstwo Poznańskie (1815-1918)
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Gospodarność i niemarnowanie jedzenia to tradycyjne wartości, które są też istotnymi elementami światowego ruchu zero waste. U jego podstaw leżą wrażliwość ekologiczna (ochrona zasobów Ziemi) oraz społeczna (moralny obowiązek dzielenia się żywnością z tymi, którym jej brakuje). Ta książka to zero waste w praktyce kuchni domowej. Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania produktów, oszczędnego wytwarzania potraw i komponowania posiłków z zachowaniem prozdrowotnych składników, przemyślanego przechowywania i wykorzystywania niezjedzonych potraw. Proponuje też blisko 100 przepisów spełniających główne zasady idei zero waste. Wszystkie receptury – przejrzyste i opatrzone praktycznymi wskazówkami – zachęcają nawet mniej zaawansowanych do kreatywnej aktywności kulinarnej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia w Obrzycku
Brak informacji o dostępności: sygn. 929 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej